25.2.2010

Kaikki on auringosta

Haluan aurinkosähköä.
Minulla on jo aurinkolämpöä - olen auringonkehrääjä.
Tulevaisuuden suunnitelmissa pihakalliollani  seisoo kaunis spiraaliturbiini kaapaten aurinkotuulia!

Meillä on valtakunnallinen sähköverkko. Se on yhteisillä verorahoilla rakennettu. Se oli yhteinen verkko. Aikaisemmin oli yhteinen tahto turvata kaikille yhtäläinen ja tasaveroinen oikeus ja mahdollisuus sähköön.

Nyt suomalaisista yli puolet haluaa korvata hiili- ja ydinvoiman yhteisellä aurinko- ja tuulivoimalla. Matkalla on monta muttaa. Valtion luovutettua yhteisen verkko-omaisuutemme pörssiyhtiöille, uudet verkonomistajat eivät halua ainuttakaan pienvoimalaa verkkoonsa. Miksi ei!? .... no siksi, että se sekoittaisi energiaboolin, joka nykyisellään tuottaa harvojen pussiin valtaisia pääoma- ja optiotuloja.

Kaikesta huolimatta, olen valmis hankkimaan aurinkosähköä tuottavat paneelit katolleni. Haluan liittää järjestelmän verkkoon, akkujen lataamisen sijaan, mikä nykysysteemillä tarkoittaa:
kun paneelit tuottavat sähköä ja käytän samanaikaisesti sähköä, saan sen aurinkosähköjärjestelmästä. Tilanteessa jossa aurinkosähkön tuotto on korkealla, mutta itse en tarvitse sähköä, ylimääräinen sähkö valuu ilmaiseksi verkkoon eli en saa ylijäämä-sähköä talteen pimeän ajan varalle. Kuitenkin Suomessa tarvitaan myös paljon jäähdytystä ja tuuletusta; näin aurinkoenergialle sen huipputuottoaikoina olisi laajasti kysyntää. Aurinkosähköjärjestelmä tarvitsee yhteisen verkon tasaussähkö-järjestelmäksi, aivan niin kuin ydinvoima tarvitsee rinnalleen hiili- ja vesivoimaa tasaussähköksi...

Seuraan omaa järjestelmää suunnitellessani AURINKOSÄHKÖBLOGI a

ja kehrään auringonlämpöä veteen:
aamupäivällä
Keskipäivällä keräimet oivat vapaina - avustin lapion kanssa - ja jään odottamaan ensimmäistä lämpösaalista!

Keräimet asentanut 5 vuotta sitten Timo Jodat - YmpäristöenergiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti