14.12.2015

Aurinkokeräin kehrää

Aurinkokeräin kehrää lämpöä sisään joulukuussakin - vähän, mutta kehrää! Aurinkokeräimen pumppu käynnistyy kun lämpötila keräimissä ylittää vesivaraajan alosan veden lämpötilan.  Talvinen aurinko ulottuu keräimiin vain osin, mutta riittävästi, joten kävin uteliaisuuttani lukemassa mittarin:  lämpötila varaajan alaosassa oli +29 astetta ja keräimissä nesteen lämpötila nousi juuri +50 asteeseen (klo 13). Nestettä kierrättävä pumppu kehräsi hiljaa, mutta varmasti. Lämpöasteet valuvat suoraan lattialämmitykseen, sillä lattilämpöön menevä vesi otetaan varaajan alaosasta. Muutoin talvisin  varaajan lämminvesi (venden lämpömittari on 1000 litran akkuvesivaraajan puolessa välissä)  pysyy noin + 50 asteessa vesikiertoisella puuhellalla - ja tarvittaessa ekosähköllä.

Rukki on palvellut moitteettomasti jo yli kymmenen vuotta. Ainoat huoltotoimenpiteet ovat liittyeet lattialämmityksen kiertovesipumpun uusimiseen ja yhden tiivisteen vuotoon - ja nekin kaksi operaatiota vasta aivan viime vuosina.

Suosittelen lämpimästi! Parhautta on hybridinen järjestelmä.  Kuluvana vuonna olemme saaneet kokea kylmänväristyksiin asti sen miten aurinko saattaa pysyä raskaiden pilviverhojen takana pitkään ajanjaksoina jotka yleensä ovat lämpimiä ja tuottoisia.

Aurinkosähkö kiinnostaa myös yhä enemmän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti