5.2.2016

Kevät näyttäytyi!

Aurinkokeräimien päällä oli vielä lunta, kun kerääjän lämpömittarin lukema nousi jo keskipäivällä +49 asteeseen. Yleensä huippulukemat syntyvät vasta iltapäivällä yhden jälkeen.  Tuo 49 astetta on  helmikuinen ennätys - tosin ennätys harvakseen mitatuista ja muistiin merkityistä lämpötiloista. Pian alkoivat pilvet kerääntyä taivaalle ja lämpötila keräimissä laski  nopeasti - tänään taas uusi lumi peittää keräimiä. Päiväkirjaa selatessani huomaan, että yleensä olen käynyt ottamassa mittarilukeman ylös aurinkoisilla helmikuisilla pakkaskeleillä, jolloin keräimen nesteen lämpötila kireistä yöpakkasista huolimatta kipuaa jopa + 30 asteeseen. Tehokas on! Kevät on tulollaan.
Aurinko auraa lumet alas keräimistä

Naapurissa Sokerikulmalla, entisellä Suomen Sokerin koemaatilalla, jossa nykyään on asuinyhteisö, residenssi sekä kulttuuriyhdistysten tiloja, on siirrytty öljystä maalämpöön. Järjestelmää tueksi on asennettu myös aurinkokeräimet - heillä elilen keräimissä kiertävän nesteen lämpötila nousi jo +60 asteeseen. Keräimet on otettu käyttöön vasta viime kesänä, joten meneillään jännittävä ensimmäinen seurantavuosi.

Sokerikulman maalampö+aurinkokeräimet-järjestelmän suunnitteli ja asensi salolainen Lämpö-Nurmi
Sokerikulman tilaan kuuluu Residenssi Revonhäntä eli Revohka, jossa tapahtuu mielenkiintosia asioita ympäri vuoden - ja jossa viihtyisät ryhmämajoittumisen tilat. Mahdollisuus myös pitempiaikaiseen työskentelyresidenssiin. Sokerikulmalla toimii myös osuuskunta Juurikas.
Tietoja majoituksesta: 
ja toiminnasta
Revohka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti