8.2.2017

Helmikuu on sittenkin oikea helmikuu!


Vihdoin aurinkoa ja pakkasta - ja öinen kuutamo. Niin piristävää epätoivoisen talvettomuuden keskellä... kuin myös se, että auringonkehrääjien heimo kasvaa!

Piha kylpee auringossa. Koivun oksat täynnä auringossa kylpeviä keltaisia palloja.
Aurinkokeräimet sulivat nopeasti ja lämpöä siirtyi vesivaraajaan useamman tunnin ajan -10 C pakkasesta huolimatta. Tänään  sosiaalisessa mediassakin iloittiin helmikuun auringon tuottamasta lämpimästä vedestä. Keräimet ovat yleistyneet, mikä on todella hienoa - vaikka monille on edelleen yllättävää miten se aurinko lämmittää sydäntalvellakin ihan talteen asti. Toiset vielä harkitsevat ja kysyvät: kauanko menee, kun investointi keräimiin maksaa itsensä takaisin.... Olen kirjoittanut aiheesta helmikuussa 2011: Milloin se aurinko maksaa sulle takaisin?

Talon eteinen näyttää uudessa värissään tyytyväiseltä. Vielä eilen ilme näytti synkältä - luonnonvärit elävät voimakkaasti valon ja vuodenaikojen mukaan: Miksi kannattaa maalata pellavamaalilla ja luonnonpigmenteillä 

Mesipistiäisten talvipesien ovet ovat vielä tiukasti kiinni. Nyt on hyvä aika aloittaa mesipistiäisten pesien teko - ai miksi, siitä lisää:  Keinopesiä pihapiirin pienimmille

Mikä lie kesken jäänyt sisustusprojekti tässä! Sisustavatko eläimetkin väreillä? 
Pihapiirin eläimet sisustuspuuhissa - vai taiteilevatko?


Tinttien ruokinta on nyt siirretty kauemmas talosta metsänreunaan -pitävät liikaa ikkunakitistä varsinkin syksyisin pellavainen ravintolisä maistuu, siksi onkin syytä aloittaa kittaushommat varhain keväällä, kun tinttien mielenkiinto suuntautuu heräileviin hyönteisiin. Lisää talitinteista:
Elämää ikkunoiden ympärillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti