22.3.2013

Osaava ja luotettava kirvesmies on korjausrakentamisen alku ja juuri

Peksalan vanhan koulun korjausremontin on toteuttanut kirvesmies Aarni Ihalainen (kuvakooste  Peksalan koulun lahovaurion korjauksesta).  Remontti jatkuu Aarnin käsissä, kunhan ensin lumet sulaa ja koulun luokissa vähän lämpimämpää - joka ei näytä ihan heti toteutuvan, sillä yöpakkaset jatkuvat vielä ainakin viikon - auringosta nauttien ja revontulia kuikuillen!

Osaava ja luotettavan korjausrakentajan löytäminen on suuri onni - ja varsinkin sellaisen joka ymmärtää vanhan talon sielua ja rakenteita.

Aarnia voin suositella - ja sen ovat huomanneet jo muutkin, koska Salon Seudun Sanomat tekivät Aarnin ja vaimonsa Sonjan oman kodin remontista mukavan artikkelin Koti ja rakentaminen-teema numeroon (21.3.2013, sivu 3), joka on ilmaiseksi luettavissa tästä linkistä.

Kuva: SSS-teemanumero Koti ja Rakentaminen 

Kuva: SSS-teemanumero Koti ja Rakentaminen 
Muutamia poimintoja artikkelista:
-Olemme pyrkineet tekemään mahdollisimman paljon itse ja välttelemään valmiiden, teollisten ratkaisujen ostamista. Haluamme säilyttää vanhan talon hengen. Kaapit ovineen, höylätyt listat, maalit, liisterit ja kangastapetit ovat omaa käsialaamme.

-Teemme löytöjä kirpputoreilta, huutokaupoista, rautakaupoista ja netistä...Välttelemme muovia ja pyrimme pysymään aidoissa materiaaleissa. Haluamme rakenteiden olevan hengittäviä, jolloin talo ja siinä asuvat ihmiset pysyvät terveinä, Sonja ja Aarni Ihalainen sanovat.

Trooppinen kuivakäymälä (Huippuhieno!)
Talossa oli puutetta säilytystilasta. Niinpä isot OSB-rakennuslevyistä valmistetut liukuovikaapit siirsivät vessan kuistille, jonne raivattiin tilaa myös nykyaikaiselle tekniselle tilalle ja siivouskomerolle. Oranssikuvioiset seinät, vanhaan tuoliin piilotettu wc-istuin, salaattikulhosta tuunattu lavuaari ja 180-litrainen akvaario värikkäine asukkaineen tuovat trooppisen tuulahduksen vanhaan taloon (sen ekovessaan!).
-Halusimme kuivakäymälän, sillä se on erityisesti haja-astusalueella hyvä ja ekologinen vaihtoehto. Monilla on mielikuva ulkohuussista, jossa haisee ja lentelee kärpäsiä, mutta oikein toteutettuna kuivakäymälä haisee jopa vähemmän kuin vesivessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti